Održan promotivni predizborni skup SDP-a na Slatini

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Tuzla, upriličila je sinoć u mjesnoj zajednici Slatina promotivni predizborni skup, na kojoj su predstavljeni kandidati ove partije za predstojeće Opšte izbore 2014. Prisutnim građanima su se obratili, Enver Bijedić, nosilac liste SDP-a za Parlament Federacije BiH, kandidati za federalni parlament Mirsad Bakalović i Amela Kišić, te kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona Slađan Ilić, Alisa Muharemagić i Vilma Bašić.

Ovom prilikom su predstavljeni programi rada za sve nivoe vlasti. Na tribini je poslana poruka, da se samo ujedinjeno može graditi jedinstvena država Bosna i Hercegovina, za sve njene građane, što je pokazala i izgradnja i realizacija projekata u posljednje četiri godine. To se najviše očituje u infrastrukturnom razvoju, izgradnji cesta, tunela i autoputeva.

Mladi kandidati su govorili o sistemu obrazovanja, i kako su kazali, cilj im je da se tu jasno definišu nadležnosti, kako kantoni nebi imali monool nad Univerzitetima, te proizvodili kadar koji je nesposoban i neadekvatan za tržište rada, te da viši nivoi vlasti nemaju ovlasti da takvo stanje prekinu. Socijalna slika stvara pogodno tlo za buđenje fašista i neofašista, i njihovo djelovanje na mlade, istaknuto je na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*