Udruženje “Srce za djecu“: Tešanjci donirali kosu za dječiji osmijeh

U dosadašnjim akcijama šišanja i doniranja kose, koje su organizovane u sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa“ Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“, prikupljen je veliki broj donirane kose koja je utrošena za izradu 23 perike. Sve akcije su bile izuzetno uspješne, te sa svim pojedinačnim donacijama koje su stizale na adresu udruženja broj donatora se bliži velikom broju 1.000, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podrška dobrih ljudi u donacijama kose nije izostala ni ovaj put, te je javna akcija šišanja i doniranja kose u Tešnju, održana u tržnom centru Mepromex na Tešanjki, bila izuzetno uspješna. Veliki broj odraslih i djece se odazvao pozivu na humano djelovanje i došli su sa samo jednim ciljem, da učestvuju u kreiranju još bar jednog osmijeha na dječijem licu, navode iz Udruženja “Srce za djecu“.

U Tešnju je sakupljeno 45 kosa od kojih će biti izrađeno još perika, a u skladu s tim više djece će biti sretno, iznenađeno i zadovoljno.

“Još jednom zahvaljujemo našim sugrađanima koji su došli i podržali projekat ‘Moja kosa tvoja kosa’ te odvojili svoje vrijeme i dio sebe kako bi usrećili nekoga. Ovaj put će biti zaslužni za veliki osmijeh na licu djeteta kada dobije svoju periku. Zaista je velika stvar kada znate da ste upleli dio sebe u nečiji život, da utičete na nekoga svojom dobrotom i jednim humanim gestom. Vidjeti osmijeh na licu djeteta oboljelog od raka je nešto neprocjenjivo“, rekao je jedan od roditelja koji su bili prisutni akciji.

Udruženje “Srce za djecu“ nastavlja i dalje sa svojom kampanjom sakupljanja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka, ali i za djecu koja su izgubila kosu uticajem drugih faktora. U narednom periodu je planirano još javnih akcija šišanja i doniranja kose i u drugim gradovima BiH o kojima će javnost na vrijeme biti upoznata.

Važno je ponoviti da udruženje perike djeci daje potpuno besplatno te im na taj način vraća samopouzdanje, smanjuje traumu pri gubitku kose na minimum, a što je najvažnije vraća im ono najbitnije što su izgubili – osmijeh.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.