Lorens Listo pobjednik 452. natjecanja u skokovima sa Starog mosta

Lorens Listo pobjednik je 452. tradicionalnog natjecanja u skokovima sa Starog mosta u Mostaru u disciplini skokovi na glavu – lasta.

Listo je danas obranio prošlogodišnju titulu i ovo mu je ukupno 12 trijumf, jedan manje od rekorda legendarnog Emira Balića. Listo je već ranije najavio da će pokušati dostići Balićev rekord, a nakon toga prestati sa natjecateljskim dijelom skakanja sa Starog mosta.

U skokovima na noge pobjedio je Igor Kazić, a najmlađi skakač bio je 16-godišnji Emil Petrović.

Na 452. natjecanju u skokovima sa Starog mosta sudjelovalo je 42 skakača, i to 24 skakača na noge i 18 na glavu – lasta.

Tradicija skokova seže u daleku prošlost u 16. stoljeće iz vremena gradnje samog mosta kada je malo tko u zajednici koja je brojala 4000 stanovnika znao i plivati. Prvi skok zabilježen je 1664. godine dok je formalno natjecanje ustanovljeno 1968. i otad se održava svakog ljeta.

Najpoznatiji i najuspješniji skakač sa Starog mosta je Emir Balić, sa 13 pobjeda, četiri druga i tri treća mjesta. Osim njega, iz starije generacije skakača treba izdvojiti Mirsada-Dedu Pašića, Benaida Kalajdžića, Jadranka i Gorana Finka, a od mlađe generacije najviše uspjeha do sada imali su Lorens Listo, Haris Džemat i Samir Zukanović.

Ovogodišnje skokove ocjenjivao je žiri u sastavu: predsjednik Emir Balić i članovi Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić te Semir Kazazić.

Tradicionalna manifestacija svečano će biti zatvorena skokovima sa bakljama.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*