Snima se dokumentarni film o tuzlaku Mladenu Nediću trostrukom BiH Ironman-u

Ekipa Magic Factory proteklih pet dana boravila je u mjestu Lensahen, u Njemačkoj, gdje je održano Internacionalno prvenstvo u triatlonu. Razlog je snimanje dokumentarnog filma radnog naslova “Snagom volje” o Mladenu Nediću prvom Bosanacu i Hercegovacu koji je prije četiri godine istrčao dvostruki ultra triatlon, no ovaj put nadmašio je i sam sebe i prešao 677,4 km.

Mladen Nedić u Lensahenu u konkurenciji od 44 učesnika zauzeo je 23. mjesto preplivavši 11.4 km bazena, odvozivši 540 km bicikla i istrčavši 126,6 km za 50:36:33 sati. Mladen je ovim uspjehom postao prvi Tuzlak, Bosanac i Hercegovac koji je uspio završiti trostruki Ironman.

– Lensahen Triple Ultra Triatlon smatra se najtežim triatlonom u Evropi, ovogodišnji možda i najzahtjevniji zbog očigledne promjene klime na Zemlji. U Lensahenu su temperature tokom vožnje bicikla i trčanja dostizale 31 stepen Celzijusa, te se poslijepodne vrijeme naglo mijenjalo u olujnu kišu. Ekstremni uslovi za ekstremno spremne ljude. Bravo za Mladena! – rekao je reditelj i producent filma Boris Balta.

Dokumentarni film o BiH Ironman-u trebao bi biti završen u aprilu 2019. godine, saopćeno je sa Tuzla Film Festivala.

Organizacija Magic Factory nastala je 2009. godine sa ciljem razvoja i promoviranja kreativne industrije na prostoru BH i zapadnog Balkana. U periodu od devet godina učestvovali su razvijanju i realiziranju desetine projekata, međutim najznačajniji i najveći projekt je Tuzla Film Festival koji je uspostavljen 2012. godine.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*