Potpisivanja zapisnika o primopredaji medicinske opreme obezbijeđene za Ministarstvo civilnih poslova

Ambasador Japana Hideyuki Sakamoto prisustovat će danas u Sarajevu ceremoniji potpisivanja zapisnika o primopredaji medicinske opreme obezbijeđene za Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru Granta neprojektne pomoći Vlade Japana za Bosnu i Hercegovinu.
Ceremonija potpisivanja zapisnika bit će upriličena u 11.00 sati u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

U okviru Granta neprojektne pomoći, Vlada Japana je obezbijedila oko 580 hiljada BAM za nabavku medicinske opreme, kao što su set hirurških instrumenata, aspiratore za hirurgiju i ginekologiju, inkubatore za bebe, dječije grijače, te ostalu opremu namijenjenu za osam zdravstvenih institucija u našoj zemlji (Bolnica “Dr. Mladen Stojanović” u Prijedoru, Kantonalna bolnica “Dr Safet Mujić” u Mostaru, Kantonalna bolnica “Dr Irfan Ljubijankić” u Bihaću, Univerzitetski klinički centar Mostar, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Univerzitetski klinički centar Sarajevo, Dom zdravlja Brčko i Bolnica u Zvorniku.

Nabavka medicinske opreme predstavlja samo jednu komponentu šireg projekta Vlade Japana, čija ukupna vrijednost iznosi približno 3.1 miliona BAM.

Pored Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa također će biti primaoci vozila za hitne slučajeve i opreme za cjevovode za pitku vodu i druge.

Planirano je i da Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u bliskoj budućnosti bude primalac hidrometeorološke opreme, saopćeno je iz Ambasade Japana u našoj zemlji.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*