Bivši borci danas u Sarajevu odlučuju o svojim narednim koracima

Predstavnici više od dvadeset boračkih udruženja iz Federacije BiH trebali bi na današnjem sastanku u Kampu heroja u Sarajevu dogovoriti naredne korake u svojoj borbi za bolji status ove populacije u našem društvu.
Franjo Hrstić, sekretar Udruženja “Zaboravljeni branitelji”, za naš portal je kazao kako se početak sastanka tek očekuje, te kako ne treba prejudicirati njegove zaključke.

Ovaj sastanak najavljen je nakon što je Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH neuspješno probala 17. avgusta doći do konačnog i zadovoljavajućeg izgleda Zakona o pravima demobilisanih boraca.

“Ovo je igra za izbore. Mi ne odustajemo od usaglašenih stavova od 30.7. kada smo svi zadovoljni izašli sa stastanka. Tukfečić je od tada promijenio priču. Također, ja neću da pristanem u ime vojnika i članstva da odustanemo od 6 KM za svaki mjesec u vojsci. Problem je i registar”, rekao je Drago Grbavac, predsjednik Udruge “Zaboravljenih branitelja”.

Komisija je tada imala problem jer je dobila netačne tekstove zakona koji su osvojeni na oba doma Federalnog parlameta, pojasnio je tada predsjednik komisije Jasenko Tufekčić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*