„Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i “Family Day” u septembru u Tuzli

Sedma terenska akcija „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ biti će održana u petak, 14. septembra 2018. godine, na području Grada Tuzla.

Akcija čišćenja ilegalnih deponija pod nazivom „World Cleanup Day 2018“ će se ove godine provesti u preko 150 zemalja svijeta u kojima djeluje pokret „Let's Do It“. Ovogodišnja globalna akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada okupit će milione volontera širom svijeta i predstavljat će najmasovniju volontersku akciju u historiji.

„Organizacioni odbor projekta „Let's Do It Tuzla“ aktivno radi na pripremama najveće volonterske akcije u našem gradu. Pored terenskih aktivnosti koje je neophodno provesti kako bi još jedna akcija bila uspješno organizovana, realizuje se i niz promotivnih aktivnosti. Pored dnevnih objava informativnog i zabavnog sadržaja na društvenim mrežama, učešća na događajima koji imaju za cilj dizanje svijesti o očuvanju životne sredine tu su i druženja sa građanima Tuzle u svrhu informisanja o predstojećoj akciji te događaj za cijelu porodicu, Family Day koji već tradicionalno organizujemo kao uvertiru predstojećoj akciji čišćenja ilegalnih deponija otpada u saradnji sa kompanijom Eko život, zlatnim sponzorom našeg projekta. Aktivnosti na događaju su namijenjene svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.

Family Day će se održati 09. septembra 2018. godine na Trgu slobode.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovoj manifestaciji i da se uz druženje i zabavu upoznamo sa značajem očuvanja životne sredine, ali i da najavimo predstojeću akciju.“ izjavila je Maida Brkić, PR menadžer projekta. Centralno mjesto okupljanja za sve volontere, kao i lokacije koje će biti obuhvaćene akcijom će biti blagovremeno objavljene.

“Dugi niz godina, mladi u našem gradu su nosioci pozitivnih društvenih promjena. Trenutno radimo na organizaciji volonterske akcije koja će biti praćena u cijelom svijetu. Ponosni smo na sve naše dosadašnje uspješno organizovane projektne aktivnosti i zbog toga pozivamo sve zainteresovane građane da zajedno s nama na jedan dan budu dio svjetskog pokreta i učine da Tuzla zablista, još jednom. Naš cilj – čišća i zdravija okolina, biće ostvaren samo ako budemo imali podršku svih kategorija stanovništva.“ rekao je Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta.

Dugogodišnji partneri i prijatelji projekta koji podržavaju sve projektne aktivnosti su i NLB Banka, Fabrika Cementa Lukavac, Grad Tuzla, Rudarski institut Tuzla, Deplast, Vulkan i druge društveno odgovorne kompanije i institucije. „Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 181 522 volontera, koji su očistili oko 13 200 tona otpada i zasadili 436 491 sadnica raznih vrsta drveća.

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 113 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 18.000.000 volontera. Svi mladi ljudi, osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i građani učešćem u akciji imaju priliku dati doprinos razvoju lokalne zajednice. Najveći ekološki projekat u historiji Bosne i Hercegovine će uspješno sprovesti svoje ciljeve samo uz punu podršku svih građana.

Zainteresovani volonteri registraciju mogu izvršiti na www.letsdoit.ba/registracija, a više informacija mogu dobiti putem Facebook stranice „Let's Do It Tuzla“ ili na broj telefona 062/174-961.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*