Uspješno okončan projekat sufinansiranja kamata za kredite privrednim subjektima

Današnjim pozitivnim mišljenjem za plasman kreditnih sredstava za novih 12 privrednih subjekata, okončan je projekat kojim je Vlada Tuzlanskog kantona subvencionirala kamate za kredite privrednim subjektima sa područja našeg kantona.

Ukupna vrijednost kredita za koje je danas dato pozitivno mišljenje iznosi 4.390.000,00 KM. Zaključno sa ovim, osmim po redu, mišljenjem ukupno će biti odobrena 73 zahtjeva sa plasmanom kreditnih sredstava ukupne vrijednosti 25.100.000,00 KM.

Podsjećamo, radi se o kreditnoj liniji koja je plasirana putem Sparkasse banke, pri čemu je Banka, u skladu sa vlastitim procedurama, iz svojih sredstava, odobravala finansiranje putem svojih namjenskih kreditnih sredstava ukupne vrijednosti 25,1 miliona KM, za osnovna i obrtna sredstva privrednim subjektima, sa područja Tuzlanskog kantona, a Vlada Kantona je subvencionirala dio godišnje kamatne stope u procentu 3% po svakom pojedinačnom finansiranju za privrednog subjekta kome Banka odobri kreditna sredstva.

Ostale odluke

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu sredstava sa budžetske pozicije Ministarstva privrede „Tekući transferi drugim nivoima vlasti“ za podršku jedinicama lokalne samouprave u pripremi projekata javno-privatnog partnerstva. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje do maksimalno 50% troškova provođenja aktivnosti na pripremi prijedloga projekta javno – privatnog partnerstva do kraja 2018. godine. Sredstva za ove namjene dodjeljivaće se u iznosu do 50% priznatih troškova, a maksimalan ukupan iznos traženih sredstava po projektu ne može biti veći od 20.000,00 KM.

Vlada je danas odobrila i 2.000,00 KM Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona kao sufinansiranje troškova organizacije turnira pionirskih selekcija kantonalnih saveza Nogometnog saveza Federacije BiH koji je održan 28., 29. i 30. augusta u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*