Pendeš u nastupni posjet primila veleposlanika Republike Poljske u BiH

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Poljske u BiH Jaroslawa Lindenberga, s kojim je razgovarala o bilateralnoj suradnji u oblasti obrane i trenutačnim aktivnostima Ministarstva obrane (MO) i Oružanih snaga (OS) BiH.

Pendeš zaželjela je novoimenovanom veleposlaniku dobrodošlicu, kojeg je ovom prigodom informirala o prioritetnim aktivnostima MOBiH, odnosno aktivaciji Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP), sudjelovanju pripadnika MO i OSBiH u operacijama potpore miru s tendencijom povećanja broja pripadnika koji se upućuju u misije, a što dokazuje opredijeljenost BiH za doprinos miru i stabilnosti u svijetu. Također, tijekom sastanka razgovarano je i o posjetu ministra obrane Republike Poljske Macierewicza, koji je realiziran u listopadu 2017. godine, te o budućim bilateralnim susretima u cilju proširenja dosadašnje suradnje.

Veleposlanik Lindenberg je kazao da je aktivacija MAP-a za BiH važna i za Republiku Poljsku, te da BiH ima trajnu potporu na putu ka euroatlantskim integracijama, jer je to važan čimbenik sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta, ne samo u regiji nego i u svijetu.

Pendeš zahvalila je na potpori koju Republika Poljska iskazuje Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu, kao i na značajnom doprinosu prilikom osnivanja Središta za operacije potpore miru (PSOTC) u Sarajevu, priopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*