(VIDEO) Elezović: SKPC Mejdan domaćin petog po redu “Fitness dana”

U SKPC Mejdan Tuzla i ove godine bit će održan “Fitness dan”, peti po redu. Fitness dan bit će održan u velikoj sali Mejdana u petak, 21. Septembra sa početkom u 10 sati.

Do sada je ova manifestacija okupila preko 10000 građana.

Tokom Fitnes manifestacije, svi zainteresirani učesnici bit će u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti da uz pomoć stručnih osoba odaberu one aktivnosti koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju.

Cilj  je da se inspiriše što veći broj građana da žive aktivno i da im se omogući da se uključe u brojne aktivnosti. Osoblje RSD „Sloboda“ Tuzla će, kroz radionice, predstaviti svoje klubove i predložiti smjernice za bavljenje sportom. Ovim projektom želi se podsjetiti na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje te dati primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

Fitness dan bio je povod da u jutarnjem program RTV7 Tuzla ugostimo Jasenka Elezovića, direktora SKPC Mejdan i Elvira Bjedića, fizioterapeuta u sportskoj medicini Doma zdravlja Tuzla.

Izdvajamo dio gostovanja iz jutarnjeg programa Jutro u 7:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*