Uhapšen dječak zbog stavljanja igala u jagode

U Australiji je danas uhićen dječak osumnjičen za stavljanje šivaćih igala u jagode, prenose tamošnji mediji. Dječak je priznao da je stavio igle u jagode, a kao razlog je naveo – šalu. Nije poznato koliko ima godina.
Iako vlasti za ovakav zločin propisuju kaznu zatvora do 10 godina, dječak je maloljetan pa će se suočiti s mnogo blažom kaznom.

“Svatko može ići po trgovinama, zabijati igle u voće i praviti se da je to nekakva šala. Takvo ponašanje je bezobzirno i kažnjavat ćemo ga do 10 godina zatvora”, najavio je premijer Scott Morrison.

Incidenti prijavljeni u šest saveznih država

Podsjetimo, potrošači diljem Australije prijavili su pronalazak igala u jagodama. Vlasti su pokrenule istragu, a ministar zdravstva Greg Hunt je nadležnim tijelima za ispitivanje kvalitete hrane naložio istragu incidenata prijavljenih u šest od osam australskih saveznih država i teritorija, prenosi Index.

Prvi incident zabilježen je prošlog tjedna u Queenslandu, nakon čega su jagode nekoliko različitih proizvođača povučene s tržišta. Zbog izvještaja o sličnim slučajevima u pet drugih država strahuje se da se radi o oponašanju zločina, a Hunt i ostali predstavnici ministarstva zdravstva apeliraju na potrošače da jagode narežu prije konzumacije.

Dosad je najmanje jedna osoba hospitalizirana nakon što je pojela jagodu koja je u sebi imala iglu.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*