Neizvjesno u TK: SDP očekuje prednost, o ulasku u vlast će odlučivati svi članovi

Prema dosadašnjim projekcijama, SDA bi mogla imati deset zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, SDP devet, a PDA sedam. Međutim, smatra se da podaci još uvijek nisu relevantni budući da više od 50 posto glasačkih listića iz Grada Tuzle nije uneseno u bazu podataka Centralne izborne komisije BiH.
Enver Bijedić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzlanskog kantona, izjavio je za Klix.ba da, nakon što budu objavljeni integralni rezultati, očekuju značajnu prednost u odnosu na SDA i PDA, budući da nisu uneseni podaci iz onih mjesta gdje SDP ima prednost.

“Očekujemo da ćemo nakon zbira svih glasačkih listića biti prva politička opcija u Tuzlanskom kantonu, odnosno da ćemo imati ukupno deset mandata u Skupštini Tuzlanskog kantona. Treba imati na umu da u samom gradu Tuzli treba biti prebrojano, odnosno unseseno, od 20 do 25 hiljada glasačkih listića”, rekao je Bijedić.

Upitan da li bi SDP ušao u vlast zajedno s PDA, Bijedić je kazao da će odgovor na to pitanje potražiti tako što će najvjerovatnije raspisati unutarstranački referendum u Tuzlanskom kantonu.

“Bilo kakav ulazak SDP-a u vlast morao bi biti zasnovan na osnovu programskih ciljeva i onog što smo propagirali u našoj izbornoj kampanji. Odluka o sklapanju koalicija ili ulasku i neulasku u vlast će biti referendumsko pitanje. Ja kao predsjednik neću potpisati ništa dok ne čujem mišljenja svih članova SDP-a u Tuzlanskom kantonu”, kazao je Bijedić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*