Žena u Hrvatskoj osuđena jer je po selu tračala komšije

U bizarnom sudskom procesu koji se vodio na Općinskom sudu u Bjelovaru jedna je žena (56) iz malenog naselja u sastavu Grada Garešnice, osuđena zbog teškog sramoćenja svojih susjeda.

Naime, kako je u četvrtak objavio portal Podravski.hr, sud ju je osudio na uvjetnu novčanu kaznu u iznosu od 5 tisuća kuna (oko 1.250 maraka) koja se neće izvršiti ako optužena u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo.

Tužitelji Ivan i Đurđica, koji žive u Njemačkoj, tužbu protiv svoje susjede Marice, s kojom već dulje imaju narušene međuljudske odnose zbog neriješenih imovinskopravnih pitanja, podnijeli su krajem ožujka 2013. godine.

U tužbi su naveli da su ih krajem 2012. godine, kad su se vratili kući iz Njemačke, susjedi i rodbina izvijestili da ih njihova susjeda kleveće po mjestu i o njima priča ružne stvari. U sklopu sudskog procesa sud je saslušao sedam svjedoka i obavio brojne druge dokazne radnje te utvrdio da njihova tužba ima osnova.

U sklopu suđenja svjedoci su potvrdili da je Marica u jednom navratu u kolovozu 2012. godine pred njihovim susjedima i poznanicima izjavila da su Ivan i Đurđica prolupali, da su bijeda i da ne znaju što rade te da je nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu iste godine, u jednoj trgovini Marica za njih izjavila da su sve izgubili i da nemaju više što raditi u Hrvatskoj i da se mogu pokupiti i ići živjeti djeci u Njemačku.

Supružnici su također utvrdili i da su početkom 2013. godine svoju susjedu Maricu sreli u jednoj trgovini u trenutku kad su kupovali hranu za psa te da je ona pri izlasku iz trgovine pred dvije žene i jednim muškarcem prstom pokazala na njih i govorila da su ljudi koji jedu pseću hranu.

Ustvrdili su da nakon tih uvreda i kleveta više ne mogu ići u spomenutu trgovinu jer ih je sram. Dodali su i da se, zbog svega što je Marica govorila o njima, osjećaju poniženo i potišteno te da ih svaki put kad dođu u Hrvatskoj prijatelji i poznanici ispituju što se to dešava s njima i s Maricom, a zbog čega ih je također sram.

Optužena Marica u svojoj je obrani navela da se ne smatra krivom te je navela da nikada nije rekla to za što je tužitelji optužuju jer te riječi nema u svom rječniku i da ih ne govori nikome, pa čak ni životinjama. Ustvrdila je da su se slučajevi o kojima su svjedočili svjedoci doista dogodili, ali da su svjedoci krivo utvrdili što je ona i na koji način govorila o tužiteljima.

Tu je međutim stala i nije željela dalje iznositi svoju obranu, odnosno odgovarati ni na čija pitanja, pa tako ni na pitanja svoje braniteljice.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*