Nekoliko važnih savjeta za upoznavanje preko interneta

Željeli biste upoznati nekog novog i odlučili ste se za tu namjenu upotrijebiti internet. To je dobar potez, proaktivan i napredan, ali budite pažljivi kako ne biste napravili neke od najčešćih grešaka koje će vam online upoznavanje učiniti lošim iskustvom, piše Mashable.

Najprije je važno istaći kako se ne smijete odmah zaluditi fotkama na društvenim mrežama ukoliko na internetu tražite potencijalnog dečka ili djevojku. Ovo je jedno od najvažnijih pravila kada je u pitanju online upoznavanje. Postoji toliko različitih programa za uređivanje fotografija koje čovjekov izgled mogu učiniti neprepoznatljivim.

Koji restoran, kafić, film ili knjigu najviše voli vaš potencijalni partner može biti korisna stvar ako dođe do napretka odnosa, ali na samom startu ove informacije bit će vam potpuno suvišne. Može se čak desiti i to da je ciljana osoba na društvenim mrežama naznačila da joj se nešto sviđa, a da to uopće ne važi u stvarnom životu.

Iako je to vrlo težak zadatak, ali pokušajte kroz profil na društvenim mrežama procijeniti kakva je zapravo osoba vaš potencijalni ljubavni partner. Ključno je čitati između redova kako biste dobili informacije da li je osoba dobro prilagođena okolini, da li je prijatna, razumna i sl.

Također, ignorišite hvalospjeve koje je osoba napisala u polju predviđenom za svoju biografiju. Ljudi vrlo loše opisuju sebe, pa uzmite s velikom rezervom ako neko za sebe kaže da je vrlo duhovit.

Najvažnija stvar u kompletnoj priči jeste da se što prije uživo nađete s osobom koju ste upoznali kroz neki vid virtuelne komunikacije. Kontakt očima, ton dok govori, koliko često se nasmije su samo neki od znakova koji mnogo govore o karakteru čovjeka.

Na kraju, bitno je istaći kako je štetno u glavi formirati sliku osobe isključivo kroz online komunikaciju. Na taj način se često razočarate ako osoba u stvarnosti nije onakva kako ste zamišljali.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*