Čelik ispustio pobjedu: Matić u nadoknadi donio bod Širokom

Najteži poraz ove sezone ekipi Čelika nanio je Široki Brijeg na Pecari (6:0). Nadali su se Zeničani osveti, bili su i blizu trijumfa, ali u sudijskoj nadoknadi ostali su bez tri boda.
Prvo poluvrijeme je bilo uzbudljivo, sijevale su šanse na obje strane terena. Dobre prilike imao je Čabraja kod gostiju, a Čelik je prijetio preko Okića i Dilavera.

Najbolju šansu za Široki nije iskoristio Eliomar u 37. minuti, sa nekih sedam metara Brazilac potpuno neometan šalje loptu iznad gola.

Minut kasnije uslijedila je kazna. Bila je to lijepa akcija Zeničana – Grahovac je vratio loptu na nekih 17 metara za Dedića, a Čelikov nogometaš preciznim udarcem pogađa donji kut gola gostiju za 1:0.

Potom je Čelik izveo još dva opasna napada, ali Bilobrk je sačuvao mrežu.

Početkom drugog dijela Široki Brijeg je nastupio s agresivnijim gardom. U nekoliko navrata Čabraja je zamalo neprecizan s dalekometnim udarcima, dok je i vratar Zeničana Ružić sjajno intervenisao nakon šuteva Begonje i Kvesića.

Na drugoj strani, Okić je u 67. minuti imao priliku otkloniti sve dileme o pobjedniku, ali dobar prodor završio je snažnim udarcem po sredini gola, pravo u Bilobrka.

Bagarić je kolosalnu šansu propustio u 79. minuti, promašio je praktično prazan gol Zeničana, nakon što je prethodno Ružić ispustio loptu.

Široki je propuštene prilike ipak naplatio u nadoknadi. Matić je neometan glavom pogodio mrežu domaćih nakon centaršuta Markovića u trećoj minuti sudijskoj vremena. Veliki šok za zenički tim, koji je ispustio pobjedu u zadnjim sekundama…

Čelik – Široki Brijeg 1:1 (Dedić 38. – Matić 92.)

Stadion: Bilino polje. Gledalaca oko 3.000. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

ČELIK: Ružić, Bevab, Faustin, Livaja, Dedić (Šišić), Dilaver, Vrhovac, Okić, Grahovac (Moussa), Jamak (Karamatić), Miletić.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ćorić, Čabraja (Vukoja), Matić, Eliomar (jurić), Marić, Kovačić, Begonja (Kvesić), Perković, Bagarić, Marković.

 

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*