Održana promocija učenika generacije Tuzlanskog kantona

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona organizovalo jesvečanost povodom proglašenja učenika generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2017/18. godinu.

Promovisano je 120učenika generacije od čega je 33 učenika srednjih i 87 učenika osnovnih škola za koje je Ministarstvo obezbijedilo jednokratne stipendije. Visina jednokratne stipendije koju su dobili promovisani učenici generacije iznosi 100,00 KM.

„Ovom je skromnom ali značajnom manifestacijom“, prema riječima ministra obrazovanja i nauke Zlatana Muratovića, „Ministarstvo pokušalo da da doprinos kako bi ti mladi ljudi u narednom periodu bili tretirani na advekvatan način i odabrali prava zanimanja te tako postali generator razvoja našeg društva.“

Ovo je petnaesti put kako resorno ministarstvo u cilju motiviranja učenika za postizanje što boljeg uspjeha u učenju i vladanju, kao i vannastavnih aktivnosti u školama se na kraju školske godine proglašava učenike generacije.

Manifestaciji su prisustvovali učenici, roditelji učenika i nastavnici, a škola domaćin bila je Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, koja je pripremila kulturno-umjetnički program.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*