Manchester Cityju dosuđen najskandalozniji penal u historiji Lige prvaka

Naime, glavni sudija meča Viktor Kassai u 23. minuti pokazao je na bijelu tačku, a usporeni snimak pokazao je da napadač Građana Raheem Sterling doslovno nije imao nikakvog kontakta s protivničkim igračem i da je zapeo za travu.

Ovakva situacija možda i ne bi bila čudna da su dva igrača bila blizu jedan drugom, međutim, na usporenom snimku se jasno vidi da je defanzivac Šahtara bar metar udaljen od Sterlinga i da ne postoji nikakva šansa za bilo kakav kontakt.

Definitivno će ovaj penal biti tema još mnogih razgovora u narednih nekoliko sedmica te će mađarski sudac snositi sankcije zbog ovakvog propusta, ali postavlja se pitanje kako to da neko od drugih sudaca, linijski ili gol-aut, nisu vidjeli ovu sada već komičnu situaciju.

Ekipa Pepa Guardiole u potpunosti je razbila ukrajinski tim i na kraju je upisala i više nego sigurnu pobjedu. Prvi pogodak postigao je David Silva, Gabriel Jesus je iz spornog penala povećao na 2:0, a u drugom poluvremenu u listu strijelaca upisali su se još i Sterling, Mahrez i Gabriel Jesus koji je kompletirao hat-trick.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*