Mladi bh. talenti okupit će se na Novembarskom kampu fizike 2018

Društvo fizičara u FBiH okupit će talentovane osnovce i srednjoškolce iz cijele BiH povodom Novembarskog kampa fizike 2018, a koji će se od 24.11. do 26.11. održati Sarajevu.

Mladi talenti širom Bosne i Hercegovine već duži niz godina zajedno stiču i usavršavaju svoje znanje na sličnim kampovima fizike, što im je omogućilo da danas postanu uspješni studenti, naučnici i inžinjeri na univerzitetima u BiH i na najpoznatijim univerzitetima u inostranstvu (MIT, CERN, ETH itd), te osvoje brojne medalje na međunarodnim olimpijadama iz fizike.

Screenshot_2

“Naš je cilj da kroz Novembarski kamp fizike svim mladim talentima BiH isto tako pružimo priliku da otkriju i razviju svoj talent, te im pomognemo da započnu svoj put u svijet nauke i tehnologije”, kažu iz Društva fizičara.

Kamp je namijenjen svim zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima (uključujući brucoše) koji žele unaprijediti svoje znanje fizike potrebno za učešće na takmičenjima i studije fizike, elektrotehnike, mašinstva i drugih tehničkih oblasti.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*