Produžen reprezentativni status karatista Karate kluba „DO“ iz Tuzle-Stefani državna juniorska prvakinja

Juče 17.11.2018.godine u Banja Luci održano Državno prvenstvo za Kadete,Juniore i U 21, u organizaciji Karate Saveza Bosne i Hercegovine, na kojem je nastupilo 457 takmičara iz 92 kuba, a Karate klub DO predstavljalo 4 reprezentativca.

Osvojene su dvije medalje :1 zlatna i 1 bronzana čime su naši reprezentativci obezbjedili nastupe za reprezentativne selekcije BiH.

 

Najsjajniju medalju osvojila je Stefani Krešić u Juniorskoj kategoriji +59, poslije 6 mečeva i bez izgubljenog ijednog poena.

Stefani je inače od početka godine odradila 42 turnira na kojima je radila 178 mečeva, poentirala 702 puta dok su njoj protivnice samo u 5 mečeva uspjele napraviti 6 poena koji svakako nisu remetili pobjede u tim mečevima.

Ovakvim skorom Stefani je došla na prijesto juniorske kategorije kao nepobjedjena u BiH u 2018 godini što je svakako rezultat koji se nepamti u zadnjih desetak godina.

Ovim plasmanom kao i visokim rengom na svjetsko i evropskoj ljestvici, obezbjedila je plasman za predstojeća Balkansko,Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Pored Stefani takodje fenomenalan rezultat napravio je i Sandro Krešić radeći u kategoriji kadeti +70, osvojivši treće mjesto i bnronzanu medalju.

Sandro je inače u ovoj godini ordadio 44 turnira, a sa 39 se vratio kao zlatni, kako domaćih tako i medjunarodnih.

Takođe je obezbjedio plasman za Balkansko prvenstvo i nastub za državnu selekciju.

Na prvenstvu je učestvovalo još dvoje takmičara Hašim Bešić i Melina Ibrahimović koji i pored fantastičnih nasupa nisu uspjeli doći do medalje.

Ekupi vodio prvi trener kluba Anto Krešić

RTV7/Press kluba

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*