Jose Mourinho, Manger of Real Madrid.

Real Madrid želi vratiti Mourinha, Perez spreman platiti 20 miliona eura godišnje

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid želi drugi put imenovati portugalskog stručnjaka Josea Mourinha za trenera Kraljevskog kluba, izvještavaju brojni svjetski mediji.

Mourinho je u utorak dobio otkaz na mjestu trenera Manchester Uniteda nakon serije loših rezultata Crvenih đavola u ovoj sezoni. Iako se očekivalo da će Mourinho vratiti titulu prvaka na Old Trafford i da će biti bolji od Pepa Guardiole i gradskog rivala Manchester Cityja, u trećoj sezoni portugalskog stručnjaka postalo je jasno da će to biti izuzetno težak zadatak, gotovo nemoguć, zbog čega je najtrofejniji engleski klub odlučio uručiti otkaz Mourinhu.

Ipak, Jose se ne mora previše brinuti o ponudama za sljedeći trenerski posao. Sigurno je da nakon otkaza u Manchester Unitedu, barem u narednom periodu, neće raditi u Engleskoj, a vrlo izvjesno je da će karijeru nastaviti ili u Italiji ili Španiji.

Brojni svjetski mediji danas su pisali o tome da bi Mourinho već tokom ljeta naredne godine mogao pronaći novi posao, a informacije govore da je za njegove usluge opet zainteresovan aktuelni prvak Evrope Real Madrid.

Mourinho je radio u Kraljevskom klubu od 2010. do 2013. godine i može se reći da je postavio temelje ekipe koja će poslije osvojiti tri uzastopne titule prvaka Evrope. Španski mediji su i nakon odlaska Mourinha pisali da Florentino Perez ima izuzetno visoko mišljenje o Portugalcu i da bi ga jednog dana opet volio vidjeti na klupi njegove ekipe.

Prošle sezone je Real Madrid osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, nakon čega je s klupe otišao Zinedine Zidane, a na njegovo mjesto stigao je bivši selektor Španije Julen Lopetegui. Iako se očekivalo da će ovaj trener donijeti novu dimenziju u igri Reala, katastrofalan početak sezone i izuzetno loši rezultati brzo su ga koštali posla i na njegovo mjesto stigao je Santiago Solari koji je dobio ugovor do 2021. godine.

Mourinho je s Real Madridom prekinuo dominaciju Barcelone osvojivši ligu 2012. godine, pri čemu je oborio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Pored lige donio je prvi Kup Kralja nakon 18 godina čekanja te izborio tri polufinala Lige prvaka.

Jedan od glavnih argumenata koji se navodi kao razlog da Mourinho ne dođe u Real Madrid je njegov loš odnos sa Sergijom Ramosom, mada je o tome teško govoriti i moguće je da je ovaj dvojac nakon toliko godina izgladio odnose.

Pored Real Madrida, talijanski mediji pišu da je Mourinho velika želja čelnika Intera koji bi ga voljeli vidjeti na čelu trenutne ekipe, ali da je to mjesto trenutno rezervisano za Lucijana Spallettija. Inter je ove sezone ispao iz Lige prvaka u grupnoj fazi, a već sada je jasno da nisu ozbiljni konkurenti za titulu prvaka pored sjajnog Juventusa.

Jedan od igrača koji je podržao dolazak Mourinha u Real Madrid je Brazilac Marcelo koji je imao samo riječi hvale za bivšeg trenera Kraljevskog kluba, a navodno bi Florentino Perez platio Mourinha 20 miliona eura.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*