Nakon najvećeg bureka, u Tuzli se sutra pravi i baklava za Guinnessa

Sutra od 13 sati na platou TC Mercator bit će održan još jedan GASTRO SHOW u organizaciji udruženja Zmajevo srce, a u okviru kojeg će biti napravljena baklava koja će biti nominovana za Guinnessovu knjigu rekorda.

Baklava će biti nonimovana  kao najteža baklava na svijetu. Trebala bi imati 800 kg i pojedinačno servirana sadržavaće minimalno 15.200 komada.

Zamišljeno je da sutra svi rudari, koji  slave svoj dan i svi prvačići sa područja TK  kao  i prvačići iz općine Velika Kladuša  i OŠ Musa Ćazim Ćatić iz Zenice dobiju po jednu baklavu.

Baklavom će organizatori obradovati i Dom penzionera, Merhametovu kuhinju, Dječiju javnu kuhinju u Lukavcu, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli kao i mnoge druge ustanove.

–  Nama je pripala čast da učestvujemo u još jednom ovakvom projektu koji ima i svoju humanu misiju. Priprema baklave traje već par dana  i jako puno vremena i truda je uloženo da napravimo baš onakvu baklavu kakvu su spremale naše nene i majke, na kraju krajeva onakvu kakvu mi i pravimo u restoranu Saranda  – istakao je Šerif Abdiji menadžer restorana Saranda.

Za dobro raspoloženje svih gostiju će se pobrinuti Ekrem Hadžić Soso i gosti  iz kulturno-umjetničkih društava, a manifestacija će biti okončana subotnjim druženjem u Domu penzionera.

Organizatori su pozvali sve građane da im se sutra od 13 sati pridruže na besplatnoj baklavi, kafi, burecima i sokovima na platou kod TC Mercator.

Podsjećamo da je na prošlogodišnjem Gastro Show-u u Tuzli napravljen najveći burek na svijetu težak 675 kilograma i porcija ćevapa od 1.800 komada u lepinji 3×2 metra.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*