Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBiH

Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima. Duža zadržavanja trenutno se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina i Orašje. Na graničnom prelazu Neum II pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Pojačana je frekvencija vozila na svim putevima koji vode prema unutrašnjosti zemlje. Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od sutra (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH, saopćeno je iz Bihamka.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*