(VIDEO) Udruženje „Bosper“: Agro-poduzetnice dobile za rad novu mašinu – pasirku

Udruženje „BOSPER“ je od 2011. godine krenulo da radi na razvoju tipičnih proizvoda, na formiranju sekcije za žensko agro-poduzetništvo, koja okuplja poljoprivredne proizvođače, prerađivače voća i povrća. Žene agro-poduzetnice rade na programu slatkog i kiselog programa, proizvode razne vrste sokova i likera i na tom polju bilježe odlične reuzltate, istakla je Hava Mahmutović, agronom Udruženja „Bosper“.

Mahmutović je istakla da su finalni proizvodi ovog Udruženja vrijedni pažnje jer su rađeni na prirodnoj bazi, sastoje se od 100% voća, i rađeni su bez upotrebe konzervanasa. Žene agro-poduzetnice u narednom periodu radit će da novoj mašini – pasirki koja će im uveliko olakšati posao. Mašinu su dobili po projektu od “START-SMART-a”.

Udruženje će u narednom periodu raditi na osposobljavanju prostorije koja će služiti kao praktikum gdje će dolaziti i studenti i učenici, a koju će koristiti žene agro-poduzetnice. U Udruženje su uvijek dobrodošle nove članice a žensko agro-poduzetništvo ima podršku Grada Tuzle.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*