Festival Woodstock na originalnoj lokaciji nakon 50 godina

Pedeseto izdanje festivala Woodstock ovog ljeta održat će se na originalnoj lokaciji, na farmi mlijeka u gradiću Bethel, New York.

Pola vijeka nakon kultnog, legendarnog festivala na kojem su nastupili Jimi Hendrix, The Who, Janis Jopčin, Greatful Dead, Slay and the Family Stone, Jefferson Airplane – ovaj festival se vraća na orignalno mjesto zbivanja.

Bethel je za nadolazeće ljeto spremio Woodstock 50th Anniversary Festival koji je 1969. godine od 15. do 18. augusta obilježio baby boom generaciju.

Za 2019. godinu, Woodstock će se održati od 16. do 18. augusta, a te 1969. trajao je od 15. do 18 augusta.

Izvođači će biti najavljeni u narednom periodu.

“Tri dana nezaboravnog iskustva isporučit će set istaknutih i nadolazećih umjetnika i muzičara iz različitih žanrova”, naveli su u saopštenju Bethel Woodsa, koje prenosi Hardwired Magazine.

“Prije 50 godina ljudi su se u Bethelu okupili kako bi mirno, muzikom mijenjali svijet. Kao čuvari ovog mjesta ostajemo vjerni i predani očuvanju njegovog bogatog duha. Težimo inspirisati i edukovati nadolazeće generacije kako bi na isti način i jednako pozitivno učestvovali u mijenjanju svijeta, kroz muziku i zajedništvo”, navode.

Originalni Woodstock posjetilo je blizu 400.000 ljudi.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*