Policija u Srbiji privela 150 osoba, među njima i Arkanovog tjelohranitelja

Kako piše Blic, među privedenima su i Nebojša Stojković Stojke, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, V. Vukotić, Jovanović…

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je tokom policijske akcije zadržano 150 osoba koje se dovode u vezu sa nekim od najtežih krivični djela u Srbiji.

“S obzirom da pretresi negdje i dalje traju, ne mogu da vam kažem gdje ćemo sve imati dovoljno dokaza za sudske postupke. Međutim, tokom ove akcije država je podigla crvenu Interpolovu potjernicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih djela. Poseban udarac ćemo imati na one koji se bave krivičnim djelima u vezi sa nasilje i ubistvima”, rekao je Stefanović.

Kako piše Blic, srbijanska policija je ušla i u kuće nekih od najmoćnijih ljudi koji se povezuju s narko-klanovima. Za desetoricu uhapšenih određen je pritvor do 48 sati nakon čega će biti saslušani kod tužioca.

Među njima je i Zvonko Mateović, javnosti poznat kao tjelohranitelj Željka Ražnatovića Arkana. Mateović je široj javnosti poznat kao muškarac, koji je prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu “Interkontinental” u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva.

Zvonko Mateović je 2001. na suđenju izjavio da je Dobrosav Gavrić ubio Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, piše Blic. Mateovićevo ime često se pominjalo i početkom 2004. godine kada je u Sremskoj ulici, u centru Beograda u kafiću “Vizard” ubijen njegov rođeni brat Dalibor. Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu, a samo neki minut prije toga Dalibor je sjedio sa bratom. Interesantno je da je nedugo poslije ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamijenio braću i da je, u stvari, smrtonosni metak bio namijenjen Zvonku. On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prijete jer je bio svjedok Arkanovog ubistva.

Uhapšen je i Nebojša Stojković Stojke, koji se smatra vođom rakovičkog klana. Bio je blizak sa barskom kriminalnom grupom, na čijem je čelu bio Luka Đurović, koga je poslije pogibije naslijedio Alan Kožar.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*