Predložen jednomjesečni pritvor za Fuada Isabegovića zbog pokušaja dva ubistva

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli,  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti,  došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj  nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom tjemene kosti.

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom.

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

(Tužilaštvo TK/RTV7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*