Hrvatska odbrana 5-1 zaludila Špance: Nismo imali ideju kako da se prilagodimo

Selektor Španije istakao je da on i njegovi igrači nijednog trenutka nisu uspjeli pronaći rješenje za hrvatsku odbranu 5-1 i da je to glavni razlog poraza Španije od Hrvatske.

“Pokušali smo na sve moguće načine da se prilagodimo njihovoj 5-1 odbrani, ali nismo imali ideju kako to da uradimo. Napravili su seriju od 5:0 i pregazili su nas. Upali smo u probleme nakon toga jer Hrvati uvijek igraju opušteno kada imaju veliku prednost, a u nastavku utakmice nam je nedostajalo malo strpljenja”, rekao je selektor rukometne reprezentacije Španije koji je dodao da je ponosan na svoj igrače zbog toga što su do posljednje sekunde igrali s maksimalnom željom i vjerom.

Sličnu konstataciju dao je i rukometaš Španije i jedan od najboljih kružnih napadača Julen Aguinagalde, a on je također stavio fokus na hrvatskog odbrani 5-1.

“Nismo znali šta da napravimo u trenucima kada su igrali 5-1 odbranu, jednostavno nas je gušila i moramo napraviti analizu kako bi popravili ove stvari. Budemo li se previše žalili, tek onda nećemo imati šansu za pobjedom protiv Njemačke i Francuske. Imali bi otvoren put ka polufinalu da smo pobijedili Hrvatsku, ali još uvijek imamo sve u svojim rukama. Ne ovisimo o bilo kome, već o sebi, a čitava ekipa je svjesna da još uvijek možemo puno napredovati”, rekao je Aguinagalde.

Hrvatska će sljedeći meč igrati 20. januara u 18 sati protiv Brazila, a nakon toga ih očekuju dueli protiv Njemačke i Francuske.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*