Navijači pripremili “odbranu” Pazara, a “četnika”nema

Skupina od pedesetak pripadnika navijačkih skupina iz Novog Pazara, koja je pripremala “odbranu” tog grada od “četnika”, čiji dolazak u taj grad je bio najavljen za danas, razišla se nakon “šetnje” gradom.

Skupina od desetak pripadnika Četničkog pokreta, predvođena predsjednikom Bratislavom Živkovićem, zaustavljena je u Kraljevu, rečeno je Tanjugu u toj policijskoj upravi.

Policija ih je, kažu, zaustavila kada su iz manastira Žiča krenuli put Novog Pazara.

U Novom Pazaru je mirno, a policija je preduzela sve bezbjednosne mjere kako bi se izbjegli eventualni incidenti.

Svi prilazni putevi tom gradu su pod kontrolom, iako, kako je Tanjugu rečeno u novopazarskoj policiji, za danas nije ni bilo zvanično najavljenih skupova, osim skupa koji će biti održan večeras na centralnom gradskom trgu, a povodom predstojećih izbora za Nacionalnin savjet Bošnjaka, na kome će govoriti sandžački muftija Muamer Zukorlić.

Bošnjački portali objavili su informacije o dolasku “četnika” i njihove fotografije, kao i da im je policija onemogućila prilaz gradu.

Živkovićevi četnici su dolazak u Novi Pazar najavili još iz Ukrajine, kao odgovor na pojavljivanje grupe Bošnjaka u zelenim uniformama i sa crvenim fesovima, koja se nedavno našla u koloni tokom pohoda na Hadžet u Pazaru.

Oni su tada poručili da će održati molitvu u Petrovoj crkvi, koja je danas preventivno bila zatvorena, i obilježiti godišnjicu oslobađanja Novog Pazara od Turaka. Najavili su i da će obilježiti mjesto gdje će podići spomenik oslobodiocu, generalu Petru Živkoviću, a potom i prošetati gradom.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*