Objavljeni sastavi timova Australije i BiH za kvalifikacioni susret Davis Cupa

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije koji se igra 1. i 2. februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis Cupa.

Kako je ranije objavljeno na konferenciji za medije Teniskog saveza BiH, Amer Delić ponovo preuzima ulogu kapitena i pokušat će zajedno s našim najboljim teniserima doći do historijskog uspjeha.

Domaćini će naš tim dočekati s pet igrača: Alex De Minaur, John Millman, Jordan Thompson, John Peers i Alexei Popyrin, a njihov kapiten je čuveni Lleyton Hewitt.

“Hewitt, nekadašnji svjetski reket broj jedan, očito nije mogao računati na Kirgiosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29.igrač svijeta, te Millmana koji je na 37.poziciji”, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

“Na raspolaganju im je i Jordan Thompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. double igrač na svijetu, John Peers, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu. Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh. tenisere, tražit ćemo pobjedu, a u sportu je sve moguće”, rekao je Hadžimešić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*