Uspjesi mladih plivača Zmaj Alpamma

Za vikend je u Sarajevu je održan međunarodni plivački miting “Piccolo Cup” u organizaciju P.K.”Bosna” iz Sarajeva. Takmičilo se u 25 metarskom bazenu, sa 8 staza i elektronskim mjerenjem.

Na mitingu su nastupila 22 kluba iz Bosne i Hercegovine sa 344 takmičara. P.K. ”Zmaj-Alpamm” Tuzla je nastupio sa 26 takmičara: 8 djevojčica i 18 dječaka. Nastupili su sljedeći takmičari: Azra Ibrahimagić, Amna Dračić, Mila Hrustić, Džejlana Hasanović, Ajla Aščić, Asja Merdić, Emina Pirić, Merisa Mustajbašić, Hamza Mehmedović, Armin Halilović, Kenan Dračić, Danis Karahodža, Emir Ostrvica, Harun Klopić, Arslan Pezić, Teo Pajić, Azur Halilović, Azur Žabić, Adnan Sarajlić, Harun Ostrvica, Almir Ćosić, Ishak Šmigalović, Emir Jusičić, Tarik Begić, Faris Đozić i Ajas Alispahić.
Ostvareni su sljedeći rezultati:

Mila Hrustić (’04) – Zlatna medalja na 50 metara prsnim stilom.

Danis Karahodža (’07) – Zlatna medalja na 25 metara prsnim stilom.

Teo Pajić (’05) – Srebrna medalja na 50 metara prsnim stilom.

Emir Ostrvica (’07) – Srebrna medalja na 25 metara prsnim stilom.

Kenan Dračić (’06) – Bronzana medalja na 25 metara slobodnim stilom.

Asja Merdić (’04) – Bronzana medalja na 50 metara delfin stilom.

Emina Pirić (’04 ) – Bronzana medalja na 50 metara leđnim stilom.

Ženska štafeta na 4×50 metara slobodnim stilom u sastavu: Azra Ibrahimagić, Mila Hrustić, Asja Merdić i Emina Pirić osvojila je 3. mjesto i bronzanu medalju.

Svi takmičari su popravili svoja najbolja vremena što je dobar pokazatelj na početku sezone. Za takmičarski podmladak iz naše škole plivanja ovo je bilo prvo takmičenje gdje su pokazali da su veliki talenti i da se na njih može ozbiljno računati, a upravo jer su se i prvi put okitili medaljama. Ovo je i veliko priznanje  školi plivanja koja nastavlja sa produkcijom plivačica i plivača, koji poslije u takmičarskom pogonu kluba nastavljaju vrijedno sa treninzima i postižu zavidne uspjehe.

( PK Zmaj Alpamm/ RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.