Filmska potjera u Tuzli: Razbojnici bježali vozilom, pucali na policiju i pokušali ih pregaziti

Tridesetšestogodišnjak i troje maloljetnika uhapšeni su nakon filmske potjere tokom koje su ispalili više metaka na policijske službenika MUP-a TK. Tokom potjere dvojica policijskih službenika su zadobila lakše tjelesne povrede, ali ne u razmjeni vatre.
Potjera se dogodila oko ponoći, a nakon što su službenici PS Zapad u ulici Rudarska pokušali zaustaviti automobil Škoda Octavia karavan u vlasništvu E.B. iz Tuzle.

“Vozač navedenog vozila se oglušio na znak OSL te je nastavio kretanje u pravcu raskrsnice Irac. S ciljem zaustavljanja pomenutog vozila, vozilo je praćeno s uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrsnicu na Ircu iz Škode kroz prozor suvozača, NN osoba je ispalila nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega se velikom brzinom udaljia u pravcu Bukinja”, naveli su iz MUP-a TK.

U potjeru se uključila i Jedinica specijalne policije, a bjegnuci su nastavili pucati prema policiji.

Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četiri muškarca, a jedan od njih je bacio pištolj. U tom trenutku vozač Škode je krenuo orema službenom vozilu MUP-a TK. Kako bi izbjegli sudar službenici policije su vožnjom unazad pokušali izbjeći kontakt i sletjeli u kanal, a vozač Škode je pobjegao vozilom.

U travi je pronađen odbačeni gasni pištolj. Odmah su pronađena i privedena četvorica nepoznatih muškaraca koji su bježali. Riječ je o 36-godišnjem S.M. iz Tuzle, te dvojici 16-godišnjaka i jednom 17-godišnjaku.

Škoda je zaustavljena u mjestu Plane, a njom je upravljao A. D. rođen 2000. godine iz Tuzle. Specijalci su zaustavili i vozilo BMW kojim je upravljao Z. K. rođen 1997. godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998. godine, oba iz Tuzle.

“Osobe su stavljene pod kontrolu jer se sumnja da je jedna od navedenih u vrijeme incidenta bila u PMV Škoda Octavija. Prilikom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su lakše tjelesne povrede, a na vozilu je nastupila materijalna šteta”, saopćeno je iz MUP-a TK.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*