Rukometašice Jedinstva sa novim sponzorom, u srijedu Kup sa Izviđačem

Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo, danas je održao press konferenciju, na kojoj je najavljena utakmica Kupa Bosne i Hercegovine, koju u srijedu igraju sa Izviđačem iz Ljubuškog. Pored ovoga, bilo je riječi o potpisivanju sponzorskog ugovora sa njemačkom firmom Adler, čije će ime ovaj klub nositi u nastavku prvenstva.

Protivnik Jedinstvo Adlera je premijerligaš, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario jednu pobjedu. U tuzlanskom klubu smatraju da neće podleći pritisku, jer u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igračica. Igru Izviđača su analazirali, i kako je kazao trener Zvjezdan Tomić, važno je i da su sve igračice spremne i da nema povrijeđenih.

„U ekipi je mobilno stanje, sve je podređeno narednoj utakmici, jer je i dogovor na početku sezone bio, bez obzira ko je protivnik u Kupu BiH ili prvenstvu, idemo utakmicu po utakmicu. Ne zamaramo se protivnicima, nego pokušavamo naš jedinstveni stil koji gajimo i da primjenjujemo. Mislim da imamo dobre šanse ako odigramo kako smo se dogovorili“, kazao je Tomić na press konferenciji.

Ova utakmica će biti posvećena nekadašnjoj igračici Jedinstva Ranki Tošić, jer se 2.novembra navršava 20 godina od njene prerane smrti. Ona je dres kluba nosila 80-ih godina. „Ja bih željela u ime Rankinih sina i kćerke, i u svoje lično ime, da pozovem sve bivše rukometašice, da nam se u što većem broju pridruže na ovoj utakmici, kako bi obilježili ovaj tužni događaj“, kazala je nekadašnja igračica Jedinstva Adler i član Upravnog odbora kluba Zilkida Kida Suhi.

Na press konferenciji je potpisan i sponzorski ugovor sa firmom Adler iz Njemačke, što će im prema riječima direktora kluba Elmira Grabčanovića, predstvalja veliku pomoć ka ispunjenju ciljeva Jedinstva. „Pored Općine Tuzla koja nam je redovni finansijer u skladu sa svojim mogućnostima, a znamo da je od kantona jako teško nešto dobiti, kompletnu razliku finansijskog kostura za ovu sezonu, zatvorit će naš novi generalni sponzor“, pojasnio je Grabčanović.

Obzirom da je Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo Adler, tehnički organizator kvalifikacione rukometne utakmice između Bosne i Hercegovine i Danske, predsjednik Skupštine kluba Alija Hasić nam je kazao da je već sve spremno. „Što se tiče prodaje karata interesovanje je veliko, i ostalo je nekoliko stotina ulaznica u prodaji, a podsjećam da se mogu kupiti u prostorijama Jedinstva u Mejdanu, i na Korzu“, rekao je Hasić.

Podsjećamo, utakmica Kupa BiH Jedinstvo Adler – Izviđač Ljubuški, igra se u srijedu u Mejdanu sa početkom u 19 sati i 30 minuta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*