Rukovodstvo SIPA-e u posjeti načelniku Općine Tuzla Jasminu Imamoviću

Tokom jučerašnjeg boravka u Tuzli, direktor SIPA-e, sa svojim najbližim saradnicima, posjetio je Općinu Tuzla i sastao se sa načelnikom Općine Jasminom Imamovićem.

Načelnik Imamović izrazio je zadovoljstvo na ovoj posjeti i zaželio dobrodošlicu delegaciji SIPA-e. On je upoznao goste sa aktuelnim dešavanjima na području ove općine i tekućim projektima, posebno u oblasti razvoja turizma.

Direktor SIPA-e Goran Zubac zahvalio se na gostoprimstvu i pohvalio sveuukupne napore ove općine, posebno u razvoju turizma. On je upoznao načelnika o programu posjete Tuzli i održanim sastancima sa predstavnicima Kantonalnog tužilaštva Tuzla i MUP-a Tuzlanskog kantona, izražavajući zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji sa ovim organima koja je na zavidnom nivou.

Zubac je istakao da je SIPA spremna pružiti punu podršku lokalnim organima u borbi protiv kriminala, jer se samo timskim radom mogu postići željeni rezultati u oblasti sigurnosti, što je zajednički cilj i obaveza prema građanima.

Direktor Zubac najavio je izgradnju savremene baze Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e sa svim potrebnim sadržajima na području Istočnog Sarajeva, ali i viziju da se u budućnosti izgrade namjenski objekti za regionalne kancelarije SIPA-e, koje su trenutno smještene u zakupljenim prostorijama u Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci. U tom kontekstu razgovarano je o mogućim lokalitetima za izgradnju i na području Tuzle.

(Općina Tuzla/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*