“Babine huke” narednih dana bit će u punom zamahu

Meteorolozi za naredne dane najavljuju izrazito jake i nagle promjene vremena. Narodski rečeno, očekuju nas prave “babine huke”, odnosno završna pojava snijega pred kraj klimatske zime.
Tako će u Bosni i Hercegovini danas biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa slabom kišom.

U višim planinskim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu do 15 stepeni.

U srijedu, 6. marta, u Bosni i Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna između 12 i 19 stepeni.

U četvrtak, 7. marta, se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, u Krajini i do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena.

U petak, 8. marta, bit će malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima gdje se očekuje i kiša. U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnim djelovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*