Bijedić: Ispoštovati odluku GO da se vlast u TK formira u okviru Koalicije 19

Predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Tuzla Enver Bijedić potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da će se morati ispoštovati odluka Glavnog odbora stranke koji je na sjednici većinom glasova odlučio da se u tom kantonu vlast formira u okviru tzv. Koalicije 19.

To znači da je Kantonalnom odboru Tuzla naloženo da nastave pregovore o formiranju vlade u TK sa Demokratskom frontom, Našom strankom, Strankom za BiH i Savezom za bolju budućnost, koje uz SDP imaju 19 poslanika u Skupštini što je dovoljan broj za izglasavanje nove kantonalne vlade.

Međutim, Bijedić je izrazio sumnju da će to biti moguće uraditi jer takvi pregovori ranije nisu urodili plodom.

– Ipak vjerujem da će tzv. Koalicija 19 moći formirati vlast – dodao je, ističući da su članovi Kantonalnog odbora u Tuzli učinili sve da vlast bude formirana.

Izrazio je nadu da na kraju ovog procesa građani neće biti razočarani, kao ni članovi SDP-a.

Podsjetio je da su SDP-ovci iz Tuzle na sjednici GO zapravo samo tražili dopunu zaključka kojim bi se preciziralo da, ukoliko ne budu mogli oformiti vladu sa spomenutim strankama, nastave pregovore s drugim strankama.

Najavio je da će u ponedjeljak sazvati sjednicu KO SDP Tuzla gdje će saslušati članove Odbora i njihova mišljenja da li će kao pobjednici izbora željeti dobrovoljno pristati da budu opozicija.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*