Tigrica Nina stigla u sarajevsku “Pionirsku dolinu”, sljedeće sedmice velika zabava

Njen novi dom u sarajevskoj “Pionirskoj dolini”, ograđen staklenim portalima, dočekao ju je spreman, mjesečni karantin uspješno je završen, privikla se na svoj novi tim veterinara i tehničara i spremna je da vrlo brzo postane najomiljenija stanovnica našeg zoološkog vrta.

Prve komšije kako i dolikuje su joj njeni “rođaci” iz mačije porodice, odnosno lav i dvije lavice, od kojih će ako je suditi po interesovanju, ali i raskošnoj ljepoti preuzeti titulu najomiljenije i djeci najdraže životinje.

Nina je prvi tigar u sarajevskom zoološkom vrtu, nakon 27 godina, a stigla je iz poznatog zoološkog vrta iz francuskog Amnevila.

Nininim dolaskom, sarajevskim zoološkim vrtom zavladala je prava “tigromanija”, a posebno veselo biti sliejdeće subote, već od 11 sati.

Zabava dobrodošlice kada će Nina po prvi put “pozdraviti” sarajevsku publiku počinje u 11 sati, a brojni poslovni prijatelji “Pionirske doline” i “KIDSinfo” potrudili su se da fešta u Nininu čast bude glamurozna i prepuna brojnih iznenađenja.

Zabava “Tigromanija u Pionirskoj dolini” trajat će sve do 15 sati, a tačno od 12 sati i tigrica Nina u otvorenom dijelu svog prostranog doma “pozdravljati” će sve svoje goste.

Ninin dolazak u sarajevsku “Pionirsku dolinu” podržali su Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, Općina Centar, Odjel za saradnju i kulturnu djelatnost Francuske ambasade u BiH, a mjesečni karantin provela je KJP “Veterinarska stanica” Sarajevo.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*