Ponovo snijeg u BiH: Objavljena prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka  u 7 sati: Bjelašnica -2; Doboj 4; Sanski Most i Zenica 5; Banja Luka i Tuzla 6; Drvar, Ivan-sedlo, Trebinje i Zvornik 7; Brčko, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 8; Bugojno i Livno 9; Gradačac, Mostar i Stolac 11; Grude i Široki Brijeg 12; Bihać 14 i Neum 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 2Pa je manji od normalnog i ne mijenja se.

 Danas u Bosni i Hercegovini postepeno jače naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se prema kraju dana sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C.

U utorak, 19. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U zapadnim i centralnim područjima Bosne prije podne susnježica ili snijeg mogu padati i do 700 m nadmorske visine. Na planinama snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U srijedu, 20. marta, u Bosni veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima kiša i nizinama. U zapadnim i centralnim područjima Bosne prije podne susnježica ili snijeg mogu padati i do 700 m nadmorske visine. Smanjenje oblačnosti tokom noći na četvrtak. U Hercegovini razvedravanje sredinom dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 13 do 17.

U četvrtak, 21. marta., u Hercegovini sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne umjerena naoblaka, a u ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje od 15 do 19.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*