Mediji u BiH i regiji o presudi Karadžiću

Presuda Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora postala je svjetska vijest, a u regionalnim medijima jedna je od glavnih vijesti danas.

Između nekoliko članaka na portalu Radio-televizije Srbije (RTS) ističe se vijest o osudi Karadžića s kratkim naslovom: “Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora”

Blic.rs piše o “konačnoj presudi ratnom zločincu” i donosi detaljniji prikaz tijeka događanja tijekom dana.

Glavne pozicije na portalu zagrebački Večernji list posvetio je Karadžićevoj presudi, a pohvalili su se i činjenicom da su imali novinara koji je iz Haaga pratio presudu.

Portal Hrvatske radio-televizije (HRT) donosi detaljan prikaz tijeka dnevnih događaja, a HRT je presudu emitirao uživo.

Crnogorske Vijesti pišu o presudi bivšem predsjedniku Republike Srpske, dok su banjalučke Nezavisne objavile i “prvu izjavu Radovana Karadžića nakon što je saznao da je osuđen na doživotni zatvor”, uz ostale vijesti vezane za današnji dan i presudu.

Banjalučki Glas Srpske piše o doživotnoj kazni zatvora za Karadžića, dok Buka ističe članak s detaljnim tijekom događaja.

Sarajevski portal Klix Karadžiću je posvetio cijelu glavnu stranicu; od informacije o osudi do reakcija pojedinih osoba iz javno-političkog života.

“Bošnjaci ne kriju zadovoljstvo: Tako je trebalo odmah biti”, naslov je na portalu bh. izdanja Večernjeg lista, a glavne pozcije su posvećene Karadžiću i vijestima vezanim za današnji dan.

Slovenski Dnevnik javlja o osudi Karadžića na doživotni zatvor.

Podsjetimo, Radovanu Karadžiću danas je presuđena doživotna kazna zatvora.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*