NLB Banka i EFSE danas predstavili „Akademiju za poduzetnike“

NLB Banka d.d. Sarajevo i Razvojna Podrška Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) održali su danas u Sarajevu konferenciju za novinare na kojoj su predstavili svoj novi projekat – Akademiju za poduzetnike“.

Svrha Akademije jeste osigurati dodatnu vrijednost za klijente u vidu profesionalnog usavršavanja i umrežavanja, te kroz stručna predavanja unaprijediti poslovanje privrednika uz ekspertizu eksterno angažovanih predavača.

Akademija za poduzetnike će biti održana u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i trajat će šest mjeseci, odnosno u periodu od 18.04. do 17.10. 2019. godine. Seriju treninga i stručnih predavanja vodit će predavači iz Deloitta. Po završetku „Akademije za poduzetnike“ svi polaznici će dobiti certifikat.

„Sretna sam što je NLB Banka u suradnji s EFSE DF-om kreirala projekat „Akademija za poduzetnike“. Ovim putem želimo pokazati da osim usluga, našim klijentima nudimo i edukacije i time im pomažemo da ubuduće mogu što bolje poslovati. Svakodnevno ulažemo u odnos sa klijentima, jer nam je on izuzetno važan i smatram da je upravo edukacija osnova za dugoročne odnose sa našim klijentima“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Predsjednik odbora Razvojne podrške Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF) Markus Aschendorf rekao je: Ova inicijativa je rezultat našeg nastojanja da osnažimo poduzetnički ekosistem u Bosni i Hercegovini. Akademija ima za cilj da pruži usluge poslovnog razvoja kroz platformu posvećenu poduzetnicima koji su klijenti našeg dugogodisnjeg partnera, NLB Banke.

„Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta i izuzetno nam je drago da smo prepoznati kao pravi partneri za „Akademiju za poduzetnike“. Vjerujemo da su upravo ovakve inicijative, te kolektivno i sistemsko djelovanje u cilju podsticanja i razvoja preduzetništva neophodni za održiv privredni i ekonomski rast svake države. Zahvaljujemo se NLB Banci i Evropskom fondu za Jugoistočnu Evropu na pokretanju ove značajne inicijative i radujemo se zajedničkoj saradnji.“, naglasio je Muhamed Semić, senior menadžer za usluge poslovnog savjetovanja Deloitte BIH.

Radionice će se održavati svakih 6-8 sedmica. Sadržaj jedinstvene cjelodnevne radionice uključuje 3-4 srodne teme. Teme koje će se obrađivati u toku trajanja prve radionice su: Strateško upravljanje, Rukovodstvo, Upravljanje rizicima u preduzeću, Korporativno upravljanje i usklađenost. Za vrijeme druge radionice govorit će se o: Upravljanju promjenama, Upravljanju resursima i održivom razvoju, Intrapoduzetništvima, te Važnosti analitike i podataka, dok će se na trećoj radioci obrađivati teme: Upravljanje ljudskim kapitalom, Upravljanje projektima i Prodajnim vještinama.

Kroz sveobuhvatni program Akademije za poduzetnike će proći preko stotinu klijenata NLB Banke.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*