Peti godišnji koncert Škole harmonike prof. Dejana Milkunića

Škola harmonike profesora Dejana Milkunića u partnerstvu sa JU Centar za kulturu Tuzla već petu godinu zaredom organizuje koncert polaznika ove škole. Petogodišnji jubilej biće obilježen i ove godine, u petak, 19.4.2019.godine u 19.oo sati, na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Škola harmonike Dejana Milkunića uspješno radi i postoji u Domu mladih Tuzla posljednjih pet godina, a polaznici se mogu pohvaliti velikim brojem nastupa i učešća na različitim takmičenjima kako u BiH tako i van njenih granica. Učestvovali su u mnogobrojnim, gradskim manifestacijama poput Ljeta u Tuzli i nastupali u svim ustanovama kulture u gradu Tuzli: BKC-u, Narodnom pozorištu , Narodnoj-univerzitetskoj biblioteci Derviš Sušić i Centru za kulturu Tuzla. Polaznici Škole harmonike prof. Dejana Milkunića učestvovali u organizaciji obaranja Guinness-ovog rekorda u najvećem orkestru harmonika na prostorima Bosne i Hercegovine. Polaznici škole su osvajali veliki broj nagrada prilikom učešća na raznim takmičenjima poput Međunarodnog takmičenja harmonikaša u Beogradu, Takmičenju harmonikaša Ilidža, Međunarodnom takmičenju harmonikaša Borovo, u kategorijama klasične, ali i narodne muzike. Na taj način polaznici škole njeguju tradiciju Bosne i Hercegovine. Polaznici škole su učestvovali i na najvećem festivalu Sevdalinke u BiH „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Pozivaju  građane da im se pridruže na koncertu polaznika Škole harmonike profesora Dejana Milkunića u Domu mladih, te na taj način podrže rad ove škole, koja naš grad predstavlja u najljepšem svjetlu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*