(VIDEO) Na margini: Počelo anketiranje za izradu socijalne karte na podučju Tuzle

Socijalna karta je dokumentovan način mjerenja socijalno-ekonomske moći porodice, kojim se evidentiraju svi podaci o prihodima i ukupnom socijalnom statusu pojedinca ili porodice, te zdravstvene ili obrazovne prilike.

Gradu Tuzli je neophodno da ima uvid u socio-ekonomsko stanje svojih građana, jer i sam razvoj Grada i njenih mjesnih zajednica zavisi od stanja socijalne sigurnosti stanovnika na području koje pokriva. Socijalna karta omogućava da se odrede prioriteti socijalnog razvoja koji bi bili usaglašeni sa potrebama građana i ekonomskim mogućnostima Grada.

Izrada socijalne karte jednog područja je kompleksna, temeljita i zahtjeva multidisciplinaran pristup, ali u konačnici donosi dobre rezultate za sve. U tom pravcu krenulo se i na području našeg grada.  Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti  Grada Tuzla potpisala je Memorandum o saradnji između JU Centar za socijalni rad Tuzla, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Udruženja „Zemlja djece u BiH“ , a s ciljem zajedničkog rada na izradi socijalne karte za tri tuzlanska naselja: Kiseljak, Kreka i kolektivno naselje Mihatovići.

Opširnije u emisiji Na margini.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*