Šešelja danas očekuju u Beogradu gdje će govoriti na skupu dobrodošlice

Vojislav Šešelj će već u petak biti na slobodi, javili su u četvrtak navečer beogradski elektronski mediji, pozivajući se na izjave članova porodice nakon vijesti da će haški optuženik i vođa spskih radikala biti privremeno pušten na slobodu zbog lošeg zdravlja.

Sudsko vijeće Haškog suda (ICTY) odobrilo je privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu, što je izazvalo veliku pažnju srbijanskih medija, a funkcioneri Srpske radikalne stranke (SRS) već su najavili veliki skup na kojem će se Šešelj obratiti građanima Srbije.

Zoran Krasić iz SRS-a tvrdi kako je “pitanje sata kad će Šešelj biti u Beogradu”, što ovisi o proceduri ICTY-a, dok Šešeljev sin Aleksandar, kako navodi “Blic” kaže da će doputovati već u petak 7. novembra.

Šešelj je optužen za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj te u BiH i nad vojvođanskim Hrvatima.

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je da će se u petak znati datum kad vođa radikala treba doputovati u Srbiju, ali je najavio da će naredne subote u Beogradu biti održan miting na kojem će govoriti Šešelj.

Mirčić tvrdi da je sudsko vijeće ICTY-a donijelo “odluku o bezuvjetnom puštanju” Šešelja, te da mu je uručen tekst te odluke.

-Da se u Srbiji živi bolje Šešelja bi dočekali kao veliku žrtvu. Pošto živimo jadno i bijedno on će biti jedina nada i slamka spasa da nas izvede iz močvare u koju su nas galopirajuće uveli (premijer Srbije) Aleksandar Vučić i (predsjednik Srbije) Tomislav Nikolić – prenose mediji ocjenu Mirčića koji očekuje “spontano oklupljanje simpatizera SRS” povodom dolaska predsjednika ove stranke iz Den Haaga.

Sudsko vijeće ICTY-a odlučilo je u četvrtak vođu srpskih radikala Vojislava Šešelja, čije se zdravstveno stanje pogoršalo, privremeno pustiti na slobodu kako bi mogao dobiti zdravstvenu skrb u primjerenijem okruženju.

Srbijanski mediji prenijeli su ranije da Šešelj boluje od raka debelog crijeva koji je, nakon ljetošnje hirurške intervencije, metastazirao na jetri.

Liječnički konzilij koji je Šešelja posjetio u pritvoru saopćio je prošle sedmice da ga se u Den Haagu nedakvatno liječi i da je životno ugrožen, prenosi Hina.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.