Analiza stanja pravosuđa u BiH

Dvodnevna Konferencija predsjednika sudova i glavnih tužilaca u Bosni i Hercegovini počinje danas u hotelu “Grand Neum” u Neumu, saopštio je Visoki sudski i tužilački savjet BiH, koji i organizuje Konferenciju. Fokus ovogodišnje zajedničke konferencije predsjednika sudova i glavnih tužilaca jeste analiza stanja pravosuđa u Bosni i Hercegovini i prijedlog mjera za unapređenje.

Planirano je da prvog dana konferencije predsjednici sudova i glavni tužioci pravosudnih institucija sa nivoa Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta izlože analizu stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje.

Drugog dana konferencije biće predstavljeni Godišnji izvještaji VSTS-a BiH i Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a BiH za 2018. godinu, analiza stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje sa aspekta VSTS-a BiH, kao i inicijativa vladavine prava Evropske komisije.

Konferenciji će, pored predsjednika sudova i glavnih tužilaca iz Bosne i Hercegovine, prisustvovati i članovi VSTS-a BiH, predstavnici strukovnih organizacija, ministarstava pravde, kao i gosti iz međunarodnih organizacija.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*