SDA i DF imaju zajedničke ciljeve

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) održan je danas u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović kazao je da traže koalicione partnere koji će biti spremni na promjenu odnosa prema BiH, njenim narodima i evropskom procesu.

– Stoga smo se fokusirali na to da se tri stvari rješavaju već u startu: koordinacioni mehanizam u pregovorima s Evropskom unijom (EU), konačno knjiženje perspektivnih vojnih lokacija i izmjena zakona o PDV-u, kako bi se olakšalo privrednicima – rekao je Izetbegović.

Najavio je sastanak danas u 17.00 sati, također u Predsjedništvu BiH, s predstavnicima Saveza za promjene, s kojima će pokušati napraviti iskorak, odnosno promjena odnosa prema stanju BiH.

Predsjednik DF-a Željko Komšić kazao je da su razgovarali o konkretnim stvarima, odnosno o državnom nivou vlasti te je potvrdio zajedničke ciljeve SDA i DF-a koje je Izetbegović prethodno naveo.

– Također želimo da se ljudima u BiH pokaže da ova zemlje ima nade te da se stvari mogu uraditi na drugačiji, konkretan način i da institucije i vlasti ne služe da pojedinci i vlasti samo “sjednu u fotelje” – rekao je Komšić.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*