Instagram, Facebook i WhatsApp više nikada neće biti isti

Na godišnjoj Facebookovoj konferenciji F8 Mark Zuckerberg najavio je velike promjene za tu društvenu mrežu, vjerojatno najveće dosad.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Facebooka uvjerava kako je plan kompanije privatnost i sigurnost korisnika staviti na prvo mjesto, javljaju svjetski mediji.
Sedam stvari koje Zuckerberg planira promjeniti na Facebooku i popratnim aplikacijama nas dovode do zaključka kako Instagram, Facebook i WhatsApp više nikada neće biti isti.
– Poruke koje ćemo slati putem Messengera bit će end-to-end enkriptirane što znači da Facebook više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

– Instagram će uvesti i opciju ‘privatnog brojača lajkova’. Posjetitelji profila tako neće vidjeli broj ‘lajkova’, dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

– Bit će više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama – što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

– Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i u ostatku svijeta.

– U fokusu redizajna Facebooka bit će grupe, a prepoznatljiva plava boja gotovo da odlazi u povijest. Ona će biti zamijenjena bijelim izbornikom, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umjesto na vijesti.

– Objave na Instagramu više neće morati počinjati s fotografijom ili videom. Sadržaj će se moći dijeliti koristeći se samo tekstom, stickerima (naljepnicama) ili crtežima.

– Najavljena je i opcija ‘Secret Crush’, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. ‘Secret Crush’ će funkcionirati poput aplikacije Tinder. Moći ćete označiti osobu koja vam se među vašim Facebook prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tada će vas Facebook ‘spojiti’.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*