Kontra: Barbareza sam opjevao jer moja generacija, osim ratnih, nema puno heroja

Singl “Sergej” ima svoje mjesto na predstojećem albumu koji će izaći do kraja godine. Kroz pjesmu je govorio o moći tima i rada u ekipi koristeći fudbalske metafore.

“Počeo sam pisati običnu pjesmu, ali me je sve što sam napisao asociralo na Sergeja Barbareza. Preko zajedničkih prijatelja sam mu poslao demo pjesme koja mu se veoma svidjela. Ubrzo smo se dogovorili za saradnju, a cijelo ovo iskustvo je nešto posebno za mene jer je Sergej moj idol iz djetinjstva”, kaže Kontra.

Hajlovac nastavlja pričati o tome kako je Sergej legenda našeg društva te kako smo ga svi mi prebrzo zaboravili. Spominje i mural posvećen Davorinu Popoviću, kazavši kako je on najprepoznatljivije lice jednog perioda i kako nam je takav umjetnički rad bio potreban u Sarajevu. Generalno nam je, kaže, potrebno više umjetnosti u gradu.

“Da se Sergeju nije svidjela pjesma, ja je ne bih ni objavio. Ovako je sve prošlo odlično, a ja sam ostao u kontaktu sa svojim idolom. Drago mi je što mogu reći da ona poznata ‘Nemoj upoznavati svog idola da se ne bi razočarao’ u ovom slučaju nije tačna, jer sam ja poslije cijelog ovog iskustva još više oduševljen njim”, kazao je Kontra.

U spotu se pojavljuje dječak koji nastupa za kadetsku ekipu Veleža. On se prijavio na konkurs koji je objavljen u jednoj mostarskoj školi, a preko kojeg se tražio neko ko će glumiti u spotu “Sergej”. Kontra ističe kako je dječak bio veoma sretan jer je imao priliku raditi s njima te je na snimanjima ostajao čak i onda kada su njegove scene bile završene.

“Osim repa, sa strane se bavim poslom DJ-a. Volim biti u toku s najnovijom muzikom, aktivno pratim muzičku scenu i slušam razne vrste muzike”, kaže reper.

Saradnja s Frenkijem i Indigom ga čini sretnim, jer on rep smatra timskim poslom. Iako mu nije problem nastupati sam, za njega postoji posebna draž u nastupima sa svojim kolegama i prijateljima. Kada je pravio prve korake na rep sceni, učio je od Frenkija i Ede Maajke, ali kaže da se sada već uhodao što se tiče poslovanja i muzike.

“On kao pravi učitelj nikada neće odati svoju posljednju tajnu, uvijek je tu za pitanja i savjete, stalno ga nešto propitkujem. On je meni uvijek bio kao stariji brat, kako privatno tako i po pitanju muzike. Ipak, malo smo ravnopravniji nego što smo bili prije i ta se granica smanjuje, ali ga još uvijek često pitam mnoge stvari”, s osmijehom opisuje svog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Adnana Hamidovića Frenkija.

Najavljeni album bit će solistički, ali ćemo Kontru ovo ljeto imati priliku vidjeti rame uz rame s Frenkijem i Indigom s kojima će nastupati na Mostar Summer Festu i Beer Festivalu u Sarajevu.

“Raduje me činjenica da ćemo prvi put nastupati na našem Beer Festu. Nekako me trema najviše uhvati onda kada trebam nastupati u svom gradu, a sva trojica smo oduševljeni i jedva čekamo priliku da nastupimo u Zetri u junu”, s osmijehom zaključuje Kontra.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*