Casillas se ne predaje: Ne završavam karijeru, bio sam kod doktora i dobro sam

Portugalski O'Jogo, koji važi za jedan od najpouzdanijih medija u ovoj državi, objavio je informaciju da je 37-godišnji golman završio karijeru nakon srčanog udara koji je nedavno doživio.

Casillas se odmah oglasio putem društvene mreže Twitter te je saopćio da nema istine u informaciji da je završio karijeru.

“Dobro jutro svima. Ne, još uvijek ne idem u mirovinu. Znat ćete kada dođe taj dan, ali to nije još i do tada, samo polako. Imao sam pregled kod doktora Felipea Maceda i sve je prošlo dobro. To su sjajne vijesti i želio sam ih podijeliti s vama”, otkrio je ovaj legendarni golman.

Poznati španski kardiolog i bivši košarkaš Real Madrida Juan Antonio Corbalan ranije je otkrio da Iker Casillas nema šanse da nastavi svoju karijeru.

“Iker neće biti u mogućnosti da se bavi profesionalnim sportom jer je doživio infarkt miokarda. Nogomet se ne može igrati sa ugrađenim stentom, moći će voditi normalan život, ali za njega je karijera završena”, rekao je doktor Corbalan.

Podsjetimo, jedan od najboljih golmana u historiji srčani udar je doživio na Portovom treningu, a dosta sreće je imao što se sve dogodilo dok je bio okružen vrhunskim liječnicima svog kluba.

Nakon što su mu ukazali prvu pomoć, odvezen je u bolnicu na hirurški zahvat, poslije čega je objavljeno kako mu život više nije ugrožen.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*