Održati kontinuitet uspješnih odnosa BiH i Turske

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su ministra poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekira Pakdemirlija.

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Turske su veoma uspješni i prijateljski u svim oblastima suradnje i bez otvorenih pitanja. Konstatirano je da ima prostora za unapređenje bilateralnih odnosa i mogućnost ulaganja u ekonomskoj i poljoprivrednoj oblasti, kao i unapređenje trgovinske razmjene.

Dobri odnosi BiH i Turske se jačaju intenzivnim uzajamnim posjetima na visokoj razini. U tom kontekstu spomenut je nedavni zvanični posjet članova Predsjedništva BiH Republici Turskoj i susret na najvišoj razini, kada su potpisani Ugоvоr о slоbоdnој trgоvini izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе i Rеpublikе Тurskе i Меmоrаndum о rаzumiјеvаnju izmеđu Bоsnе i Hеrcegоvinе i Rеpublikе Тurskе о surаdnji u оblаsti trаnspоrtnе infrаstrukturе.

Istaknuto je da je Turska veoma značajan vanjskotrgovinski partner za BiH i da treba održati kontinuitet dobrih i uspješnih bilateralnih odnosa.

Predloženo je intenziviranje ekonomske suradnje dvije zemlje kroz sudjelovanje na poslovnim forumima, ali i kroz izravne kontakte između gospodarstvenika.

Izražena je zahvalnost Republici Turskoj i predsjedniku Erdoganu na posvećenosti u bilateralnim odnosima s BiH, kao i na veoma uspješnom posjetu Predsjedništva BiH Turskoj. Članovi Predsjedništva BiH su pozvali predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

U ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sastanku je nazočio savjetnik Slaven Kovačević.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*