Uskoro u Tuzli Centar za ples i rekreaciju

Ukoliko ste ljubitelji muzike, plesa i rekreacije, jedna odlična vijest stiže za sve vas – uskoro se u Tuzli otvara Centar za ples i rekreaciju!

Najrazličitije vrste plesova bit će zastupljene u CPR-u kao što su standardni plesovi, latino-američki, hip-hop, disco dance, break dance i ostali moderni plesovi.

Ples je aktivnost koju podržava i promoviše i sama psihologija, pa se tako u okviru CPR osniva i poseban Harmony dance program. U pitanju je program koji je namijenjen za rješavanje svakodnevnog stresa. Kreiran je na način da svima otvori mogućnost da kroz aktivan rad na sebi, kroz ples i pokret, prevaziđu sve ono što svakodnevni život zna da donese sa sobom u vidu stresa.

U okviru Centra postoje sadržaji namijenjeni za djecu, studente, zaposlene, učenike, zatim sadržaji namijeni isključivo ženskoj populaciji, osobama sa posebnim potrebama, te oni koji su namijenji osobama treće životne dobi.

Moći ćete birati da li želite:

  • programe individualnog vježbanja
  • grupne aktivnosti –vježbanje u manjim grupama
  • porodične programe i aktivnosti
  • masovne programe i akcije

Njihov osnovni cilj je da promovišu pozitivan stav prema sebi i okolini, aktivan život i pokret, promišljanje, informiranost o navikama i životnim praksama koje pomažu u svakodnevnom životu.

“Sama ideja centra je da u jednoj širokoj lepezi fizičkih aktivnosti koje ćemo ponuditi svako može raditi na sebi i izgraditi kvalitetnije stilove života u budućnosti.” – kazao je Mirza Softić, koordinator CPR.

To podrazumijeva jedan kompleksan pristup od ishrane do tjelovježbe i čitav niz aktivnosti koji su u njihovoj usluzi.

Ako se pitate koji ples da odaberete i koji je savršen za vas, iz Centra za ples i rekreaciju će vam reći:

“Svaki ples je dobar jer razvija ono što je svima i u mlađoj, pa i kasnijoj dobi nužno potrebno, a to je jedan koordiniran pokret, sklad, poznavanje sopstvenog tijela i sve što nosi kao društveni kvalitet – postajete slobodniji, komunikativniji i uživate u manifestacijama tog tipa.”

Ono što je njihova ideja i vodilja jeste ponuditi građanima Tuzle mjesto gdje bi se razvijao pokret i aktivan način života.

“Želimo pokazati da u današnjem danu svako može poraditi na sebi barem pola sata do sat i na takav način se relaksirati od svega lošeg.” – kazao je Mirza Softić.

Za više informacija možete posjetiti  facebook stranicu fb CPR – Centar za ples i rekraciju

E meil: centarzaplesirekreaciju@gmail.com.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*