Poslovni susreti privrednika TK i Vojvodine

Privredna komora Vojvodine i Kantonalna privredna komora Tuzla, organizovali su poslovne susrete privrednika dvije regije. Zoran Trposki, sekretar Udruženja za industriju i Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga u Privrednoj komori Vojvodine okupili su domaće privrednike kako bi dočekali goste iz Tuzlanskog kantona, razmijenili iskustva, predstavili svoje firme i usluge i napravili prve korake ka ostvarivanju saradnje.

Delegaciju privrednika sa područja Tuzlanskog kantona koju su predvodili Almir Mešić, sekretar Udruženja za građevinarstvo i IGM te Dino Kalesić, sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam, činili su predstavnici firmi članica Kantonalne privredne komore Tuzla koji su u prethodnim kontaktima i razgovorima na sastancima u Komori, izrazili želju i zainteresovanost za poslovnim povezivanjem i saradnjom sa privrednicima iz Vojvodine.

Domaćini su predstavili aktivnosti Privredne komore Vojvodine, način rada i komunikacije sa svojim članicama. Istaknuta je neophodnost povezivanja privrednika ove dvije regije, apostrofirane su brojne mogućnosti saradnje, zajedničkih nastupa na trećim tržištima, potreba jače i stalne komunikacija a putem privrednih komora. Predstavnici Kantonalne privredne komore Tuzla su izrazili zahvalnost domaćinima na izvanredno organizovanom sastanku, na prilici da i jedni i drugi rade upravo ono što i jeste obaveza i zadatak privrednih komora, povezivanje privrednika svih krajeva, upravo kroz ovakve susrete, sajamske aktivnosti i posjete.

Domaćini su za sve goste iz Tuzlanskog kantona obezbijedili i ulaznice za obilazak  86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jedne od najznačajanijih sajamskim manifestacija ovog karaktera u Evropi. Izuzetno uspješan sastanak u Privrednoj komori Vojvodine koji je rezultirao i konkretnim dogovorima za saradnju, završio je druženjem, obilaskom Sajma i dogovorom da se u što kraćem periodu dogovori i realizuje uzvratna posjeta u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*